Φρέντι Μπελέρης: «Το κράτος δικαίου δεν λειτουργεί στην Αλβανία»

Για τα όσα βιώνει τους τελευταίους μήνες, αλλά και για τις εξελίξεις γύρω από τη φυλάκισή του μίλησε ο Φρέντι Μπελέρης.

Ο Φρέντι Μπελέρης σημείωσε ότι «4 Δεκεμβρίου θα εκτελεστεί, μετά από 6 μήνες κωλυσιεργίας, η αίτησή μου στο ειδικό δικαστήριο για το αν θα ορκιστώ ή όχι» δήμαρχος Χιμάρας της Αλβανίας.

propoli

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μέσα από τις φυλακές, σημείωσε ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος, όταν κάποιος δεν έχει καταδικαστεί και η απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει μπορεί να ορκιστεί. «Για το ίδιο αδίκημα είμαι προφυλακισμένος, ενώ άλλοι δυο δήμαρχοι είναι στα καθήκοντά τους τη στιγμή που υπάρχουν βίντεο και μαρτυρίες στις άλλες δύο περιπτώσεις» είπα και πρόσθεσε ότι ο ένας και μοναδικός μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι χρηματίστηκε με 7.000 ευρώ, ενώ «ο διευθυντής της αστυνομίας της Χιμάρας προήχθη».

«Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα της στη Βουλή, υπάρχει κυνήγι μαγισσών από πλευράς (αλβανικής) κυβέρνησης, όποιος δεν είναι αρεστός από τον Ράμα διώκεται ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει ισονομία» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως ο Ράμα κάνει τα χατίρια στις άλλες χώρες και θεωρείται φιλοευρωπαίος και σύγχρονος, ενώ έχουν φύγει 1 εκατ. Αλβανοί από τη χώρα και χαρακτήρισε τον Έντι Ράμα ως «κακομαθημένο».

«Πολλά αλβανικά ΜΜΕ στηρίζουν την στάση της Ελλάδας. Όσοι στηρίζουν τον Ράμα είναι πάρα πολύ λίγοι, και είναι κατευθυνόμενοι» είπε ο Φρέντι Μπελέρης.

Κατέληξε λέγοντας πως: «Είμαι μια χαρά, είμαι αθώος, συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου, και όχι μόνο των Χιμαριωτών, απ’ όλη την Ελλάδα».

Δείτε επίσης: Π. Μαρινάκης: «Ο Σούνακ έδειξε ασέβεια τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στην Ελλάδα»

Loading