27 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους πριν από δύο εβδομάδες σε γαλλικά ύδατα
Από το ναυάγιο μεταναστών που σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες αλιείς στο λιμάνι Καλαί έπιασαν ένα πτώμα με τα δίχτυα τους.
Ενημερώθηκε το λιμενικό με τις γαλλικές αρχές να παραλαμβάνουν το πτώμα. Ξεκίνησε σχετική έρευνα από τον εισαγγελέα.
Στόχος της έρευνας είναι να βρεθεί αν το πτώμα είναι από το ναυάγιο της 24ης Νοεμβρίου, που προκλήθηκε όταν το φουσκωτό με το οποίο οι μετανάστες προσπαθούσαν να φτάσουν στην Βρετανία ξεκίνησε να ξεφουσκώνει.
27 άνθρωποι κατέληξαν, ανάμεσα τους 5 γυναίκες κι ένα κοριτσάκι. Μαρτυρίες δύο επιζήσαντων σοκάρουν με τις γαλλικές και βρετανικές αρχές να έχουν ενημερωθεί για την βύθιση του φουσκωτού, αλλά να παραμένουν άπραγες.
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό οι δύο χώρες ξεκίνησαν συζητήσεις σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, χωρίς να έχει βρεθεί κάποια λύση μέχρι στιγμής.
Δείτε επίσης: Άτυπα διπλωματικά τετ – α -τετ Αναστασιάδη με τουρκοκύπριο ηγέτη και εκπρόσωπο ΟΗΕ
- FIBA Europe Cup: Το Περιστέρι υποχωρεί με βαριά ήττα από τη Μπιλμπάο
- ΔΥΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα εργασίας – Ποιοι δικαιούνται προτεραιότητα
- Οι επενδύσεις ενισχύουν την παραγωγική ικανότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
- Σοβαρός τραυματισμός για την Παπουρτζή σε ακατάλληλο γήπεδο: Ισχυρή καταγγελία από την Αγία Παρασκευή
- Νέο Ford Ranger plug-in hybrid: Το μοναδικό εξηλεκτρισμένο pick-up στην Ευρώπη
![]()
