«Θα μεταβιβάσουμε αρκετές δεκάδες ονόματα προσώπων της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τεθούν υπό καθεστώς κυρώσεων», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στο ειδησεογραφικό δίκτυο LCI, πριν από τις συνόδους που θα έχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και της ΕΕ
Η Γαλλία θα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση “αρκετές δεκάδες” επιπλέον ονόματα του στενού κύκλου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να προστεθούν στον κατάλογο αυτών στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε αντίδραση για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Μπρουνό Λεμέρ.
Οι γαλλικές υπηρεσίες παροχής χρηματοοικονομικών πληροφοριών έχουν εντοπίσει ότι τα πρόσωπα αυτά ή συγγενείς τους έχουν περιουσιακά στοιχεία στη Γαλλία, πρόσθεσε.
Η ΕΕ έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις σε αρκετές εκατοντάδες πρόσωπα και οντότητες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας που πρόσκεινται στο καθεστώς της Μόσχας μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και έχει θέσει σε ισχύ οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κυρώσεις που έχουν προκαλέσει κατάρρευση του ρουβλίου.
Η G7 και η ΕΕ ανακοίνωσαν επίσης την Παρασκευή ότι προτίθενται να απαγορεύσουν την εξαγωγή ευρωπαϊκών προϊόντων πολυτελείας στη Ρωσία ή ακόμη να αποκλείσουν την Μόσχα από τη ρήτρα του μάλλον ευνούμενου κράτους που διέπει το παγκόσμιο εμπόριο, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιβολή τιμωρητικών τελωνειακών δασμών.
“Καταφέρουμε πλήγματα στη ρωσική οικονομία”, “στιβαρά” πλήγματα, σημείωσε ο Μπρουνό Λεμέρ, προσθέτοντας ότι “όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι” για να ενισχυθούν οι κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί.
- Η Παλαιστινιακή Αρχή χαιρετίζει την πρωτοβουλία Τραμπ για την Ειρήνη στη Γάζα
- Επικίνδυνη κατάσταση για το πλοίο MV MINERVAGRACHT μετά από πύραυλο στον Κόλπο του Άντεν
- Το YouTube θα καταβάλει 24,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ
- Χαλυβουργία: Ανησυχίες για αλυσιδωτές επιπτώσεις από τους δασμούς
- Νέες επενδύσεις του NBA στην Αφρική με πώληση franchise για το Basketball Africa League