Σε μια διόλου ελπιδοφόρα δήλωση προχώρησε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία, λέγοντας πως «είναι πιθανό τα χειρότερα να βρίσκονται μπροστά μας»
Φοβάμαι μία λογική πολιορκίας στην οποία οι ρώσοι είναι συνηθισμένοι, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, υπενθυμίζοντας το τι συνέβη παλαιότερα στην Συρία και την Τσετσενία.
Ο πόλεμος έχει εκατοντάδες νεκρούς και από την πλευρά της Ρωσίας, δήλωσε ο Λεντριάν εκτιμώντας ότι αυτό που κυρίως θέλει ο Πούτιν είναι να μην έχει στα σύνορα του χώρες με δημοκρατικά χαρακτηριστικά, διότι αυτό θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας.
Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε τέλος ότι για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία θα πρέπει να προηγηθεί κατάπαυση πυρός. Δεν διαπραγματεύεται κάνεις με το πιστόλι στον κρόταφο, τόνισε ο Γάλλος υπουργός.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Είδαμε αίματα να τινάζονται παντου» λένε αυτόπτες μάρτυρες (pics & vids)
- Ολλανδία: Νίκη του Ρομπ Γέτεν στις εκλογές που σηματοδοτεί τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
- Διαφάνεια και συνέπεια από τη ΝΔ εν μέσω επιθέσεων της αντιπολίτευσης
- ERGO: Ο εθελοντισμός ως θεμέλιο κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς
- Σύριζα: Αθώος αυτοανακηρύσσεται ο Βορίδης – Πώς παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Βάρρας;
- ΟΤ FORUM – Ραγκούσης, Βασιλάκος, Κουτσόπουλος: Καινοτομία ως βασικός παράγοντας για βιώσιμες επενδύσεις
![]()
