Οι εξαγωγές φυσικού αερίου θα συνεχισθούν με τους ρωσικούς όρους, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ρωσική εταιρεία Gazprom.
Η Gazprom προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι παραμένει αξιόπιστος εταίρος και ότι θα διατηρήσει ασφαλή την προμήθεια φυσικού αερίου.
Η Ρωσία δεν θα διακόψει την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Ευρώπης από σήμερα, καθώς οι πληρωμές για τις παραδόσεις μετά την 1η Απριλίου πραγματοποιούνται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και τον Μάιο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η διαταγή του Βλαντίμιρ Πούτιν για την πληρωμή της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια είναι μη αναστρέψιμη και ότι το ρούβλι είναι το προτιμώμενο και ασφαλέστερο νόμισμα για την Ρωσία αυτήν την στιγμή.
Δείτε επίσης: Μόσχα: Σήμερα οι συνομιλίες Πούτιν – Ερντογάν
- Σοκ στην Αυστραλία: Στο δικαστήριο ο συλληφθείς για την επίθεση στη βουλευτή Χέινς
- Αγωνία για τη φιλελεύθερη δημοκρατία: τι δείχνουν Acemoglu και Levinson
- Βραζιλία: Οξύνεται η κόντρα για την «απόπειρα παρέμβασης» του Μιλέι στις εκλογές
- Μάχη για το Κογκρέσο στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί βλέπουν «μπλε κύμα» και οι Ρεπουμπλικανοί απαντούν
- ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλεί τη Μαρίν Λεπέν «συντηρητική φωνή» στη Γαλλία
![]()

