Γερμανία: Διήμερη απεργία του προσωπικού καμπίνας στις πτήσεις της Lufthansa

Ο Οργανισμός Ανεξάρτητων Αεροσυνοδών (UFO) κάλεσε τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa να συμμετάσχουν σε απεργία την Τρίτη για τις πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου και την Τετάρτη για τις αναχωρήσεις από τη Φρανκφούρτη.

Η απεργία, σύμφωνα με τον UFO που εκπροσωπεί 19.000 εργαζόμενους στη Lufthansa και στη Lufthansa Cityline, θα διαρκέσει από τις 04:00 τα ξημερώματα έως τις 23:00 την ίδια ημέρα.

propoli

Σε ανακοίνωσή του, ο UFO επισημαίνει ότι μόλις την Πέμπτη η Lufthansa ανακοίνωσε κέρδη ύψους σχεδόν 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και «τα πληρώματα καμπίνας πρέπει να έχουν συμμετοχή σε αυτήν την επιτυχία και να αποζημιωθούν για τις υποχωρήσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Από την πλευρά της Lufthansa, ανακοινώθηκε ότι οι απεργίες θα επηρεάσουν περίπου 100.000 ταξιδιώτες και ο επικεφαλής του Τμήματος Προσωπικού Μίχαελ Νίγκεμαν εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η διαμάχη για τις συλλογικές συμβάσεις μεταφέρεται στις πλάτες των επιβατών.

«Παραμένουμε έτοιμοι για διάλογο και ζητάμε από τον UFO να καθίσει και πάλι μαζί μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

Το συνδικάτο διεκδικεί αυξήσεις 15% στις μηνιαίες αποδοχές, συλλογική σύμβαση διάρκειας 18 μηνών και «αποζημίωση πληθωρισμού» ύψους 3.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Σοκ: Γιόρταζαν την ημέρα της γυναίκας και μαχαίρωσε την σύζυγό του

Loading