Γερμανία: Εντολή εντός της νύχτας για έρευνες σε κατοικίες που συνδέονται με απειλές για βόμβες

Γερμανία: Εντολή εντός της νύχτας για έρευνες σε κατοικίες που συνδέονται με απειλές για βόμβες

Εφόδους στις κατοικίες τεσσάρων ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για τις πρόσφατες απειλές για βόμβες σε σχολεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς και εμπορικά κέντρα πραγματοποίησε τα ξημερώματα η αστυνομία σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας, της Έσσης και της Σαξονίας-‘Ανχαλτ. Δύο από τους υπόπτους είναι ανήλικοι και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Μετά από εκατοντάδες απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα σε εθνικό επίπεδο, την υπόθεση ανέλαβε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ), η οποία ανακοίνωσε ότι οι ύποπτοι φέρονται να έστειλαν μηνύματα με απειλές με μοναδικό κίνητρο να προσελκύσουν την προσοχή. Σύμφωνα με την ΒΚΑ, έδρασαν ως μέλη «εθνικής εγκληματικής ομάδας» και συνδέονταν μόνο εικονικά σε μια ομάδα αγγελιαφόρων με το όνομα «Schweinetreff» (Συνάντηση Χοίρων).

Τα μηνύματα προκάλεσαν μεγάλης κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις και σε εκατοντάδες περιπτώσεις εκκενώσεις κτιρίων, ανάμεσά τους εμπορικά κέντρα στην Σαξονία-Ανχαλτ και στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, καθώς και σιδηροδρομικοί σταθμοί και ένα κτίριο της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (MDR) στο Μαγδεμβούργο. Στόχος των δραστών ήταν να διαταράξουν τη δημόσια ειρήνη, απειλώντας με εγκληματικές πράξεις, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ανησυχία στους πολίτες, προκειμένου να απολαύσουν την αντίδραση από τις αστυνομικές αρχές και την προσοχή από τα ΜΜΕ.

Loading

Play