Σε επαναφορά των δωρεάν τεστ προχώρησε η Γερμανία, καθώς τον τελευταίο καιρό γνωστοποιείται αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, από την επόμενη εβδομάδα οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν έστω ένα δωρεάν τεστ ανά εβδομάδα.
«Πρέπει να αποτραπεί το ενδεχόμενο κάποιος να μην ελέγχεται για οικονομικούς λόγους», αναφέρει το υπουργείο Υγείας στην απόφασή του.
Στην ίδια απόφαση προβλέπεται ακόμη ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει να αναφέρουν την κατάσταση εμβολιασμού των ασθενών τους και τον αριθμό των εγκύων στις ΜΕΘ.
Στην Βαυαρία η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το κρατίδιο μπαίνει σε κατάσταση καταστροφής λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων.
Δείτε επίσης: Κομισιόν: Εγκρίνεται η σύμβαση με τη Valneva για την εξασφάλιση ενός νέου εμβολίου
- Επίθεση με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στο Κουβέιτ: Συναγερμός για τις αμερικανικές βάσεις
- Αν προκληθούμε: Στρατηγικές απάντησης της Ελλάδας στην Τουρκία
- Ανατροπή στην κυβερνοασφάλεια: Η NSA συνεργάζεται με την Anthropic για το Mythos
- Επανεισαγωγή μαύρων ρινόκερων στο εθνικό πάρκο Ματουσαντόνα της Ζιμπάμπουε
- Σοκ για την Ιορδανία: Ο Ιμπραχίμ Σάμπρα εκτός Μουντιάλ 2026 λόγω τραυματισμού
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

