Γερμανία: Εξομαλύνεται η κατάσταση με τις πτήσεις της Lufthansa

Η πτητική λειτουργία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αποκαθίσταται σταδιακά, μετά την ακύρωση αφίξεων και αναχωρήσεων λόγω της κατάρρευσης του συστήματος πληροφορικής της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa.

Το πρόβλημα οφείλεται στην καταστροφή καλωδίου οπτικών ινών από εκσκαφικό μηχάνημα σε εργασίες για τον σιδηρόδρομο στην Έσση.

propoli

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του αεροδρομίου Fraport και της υπηρεσίας Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της Γερμανίας (DFS), από τις 13:20 (τοπική ώρα) έχουν καταστεί και πάλι εφικτές 40 προσεγγίσεις ανά ώρα, «κάτι που είναι κοντά στην κανονική λειτουργία του αεροδρομίου».

Μόνο πάντως στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακυρώθηκαν μέχρι το μεσημέρι περισσότερες από 200 πτήσεις, οι περισσότερες αφίξεις. Σε πολλές πτήσεις έγινε εκτροπή προς τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, της Νυρεμβέργης και του Μονάχου, το οποίο δέχθηκε επίσης ιδιαίτερη επιβάρυνση, ενώ οι επιβάτες των εσωτερικών πτήσεων στη Γερμανία έπρεπε να μετακινηθούν με τα τρένα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος αναμένεται εντός των επόμενων ωρών.

Από την πλευρά της Deutsche Telekom επιβεβαιώθηκε ότι εκσκαφέας έκοψε τις γραμμές οπτικών ινών σε βάθος πέντε μέτρων αργά χθες το απόγευμα και δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα θα διορθωθεί η ζημιά.

Νέα προβλήματα στις πτήσεις αναμένονται όμως και την Παρασκευή, καθώς η συνδικαλιστική οργάνωση ver.di έχει καλέσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

Δείτε επίσης: Ασθένειες απειλούν Τουρκία και Συρία καθώς οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν έλλειψη νερού μετά τον φονικό σεισμό

Aliri

Loading