Γερμανία: Σε αγώνα καλεί ο Μάρκους Ζέντερ για να μην βγει αριστερή κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ κάλεσε Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU και CSU) να μην επιτρέψουν το ενδεχόμενο μιας αριστερής κυβέρνησης.

«Η κατάσταση είναι πράγματι πολύ σοβαρή και ανησυχητική αν λάβει κανείς υπόψη την δημοσκοπική τάση και τους απόλυτους αριθμούς των δημοσκοπήσεων. Τώρα το θέμα είναι να σταματήσουμε αυτήν την τάση και να την αντιστρέψουμε. Οι ομοσπονδιακές εκλογές δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί. Όλα είναι ακόμη πιθανά. Ο χρόνος τελειώνει, αλλά ακόμα και στα τελευταία δέκα λεπτά ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, όλα είναι ακόμα πιθανά. Μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε τα πάντα. Αλλά μπορεί επίσης και να χάσουμε. Εφιστώ δε την προσοχή στο ενδεχόμενο να σχηματισθέι μετεκλογικά μια αριστερή κυβέρνηση», προειδοποίησε σήμερα.

propoli

Στις περασμένες ομοσπονδιακές εκλογές οι Χριστιανοκοινωνιστές έπαιρναν κατά μέσο όρο 6% έως 8% πάνω από το ομοσπονδιακό ποσοστό Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοιωνιστών.  Συγκεκριμένα σε αυτές του 2017 το ποσοστό του ανήλθε πάντως σε 38,8 % στη Βαυαρία.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Ισπανία: Οι καταδικασμένοι για ενδοοικογενειακή ή έμφυλη βία δεν θα μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading