Γερμανία: Ζητάει ιατρική περίθαλψη για τον Αλεξέι Ναβάλνι

Ο πιο σημαντικός αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Ρωσία καταγγέλλει ότι δεν έχει πρόσβαση σε βασικά φάρμακα παρά τα συμπτώματα γρίπης που εμφανίζει

Η Γερμανία ζητάει άμεση ιατρική περίθαλψη για τον φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κατήγγειλε ότι αξιωματούχοι των φυλακών στη Ρωσία του αρνήθηκαν την πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη.

propoli

Ο Ναβάλνι δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε συμπτώματα γρίπης, αλλά κρατείται σε κελί απομόνωσης στη φυλακή υψίστης ασφαλείας έξω από τη Μόσχα και δεν του δόθηκε πρόσβαση σε βασικά φάρμακα.

Σχολιάζοντας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο Ναβάλνι «χρειάζεται επειγόντως ιατρική βοήθεια, όπως έχουν επισημάνει πολλοί Ρώσοι γιατροί». «Καλούμε τις ρωσικές αρχές να του παράσχουν ( ιατρική βοήθεια) άμεσα και πλήρως», συμπλήρωσε.

Το Βερολίνο επανέλαβε επίσης την έκκληση για την απελευθέρωση του Ναβάλνι, λέγοντας ότι η φυλάκισή του βασίστηκε σε «πολιτικά υποκινούμενη ετυμηγορία».

Ο Ναβάλνι εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανατολικά της Μόσχας για παραβιάσεις των περιοριστικών όρων που σχετίζονται με τις κατηγορίες που κατά τον ίδιο είναι κατασκευασμένες για να φρενάρουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Θεωρείται ο πιο σημαντικός πολιτικός αντίπαλος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δείτε επίσης: Αποσύρεται ο Μήτρογλου – Θα παίζει ερασιτεχνικά στη Γερμανία

Loading