Για εθνοκάθαρση κατηγορεί ο Αραβικός Σύνδεσμος το Ισραήλ

Για εθνοκάθαρση κατηγόρησε ο Αραβικός Σύνδεσμος το Ισραήλ, σε έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου που διεξήχθη σήμερα στο Κάιρο.

Οι εκπρόσωποι των αραβικών κρατών καταδίκασαν έντονα τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να απευθύνεται τηλεοπτικά στην ολομέλεια και πολλούς βουλευτές να φορούν τα παραδοσιακά παλαιστινιακά ασπρόμαυρα μαντήλια σε ένδειξη υποστήριξης.

propoli

«Η αλήθεια γίνεται πλέον ξεκάθαρη με όλη την ασχήμια και την αποκρουστικότητά της: Είμαστε ενώπιον ενός κράτους απαρτχάιντ και μίας κυβέρνησης κατοχής που ασκεί συστηματικά την εθνοκάθαρση», δήλωσε γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου ‘Αχμεντ Αμπούλ Γιτ.

Ο πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου ‘Αντελ Αλ Ασούμι κατηγόρησε το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας».

Τέλος, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απευθυνόμενος προς τους ‘Αραβες αξιωματούχους δήλωσε ότι «η Ιερουσαλήμ αποτελεί την ουσία της παλαιστινιακής εθνικής ταυτότητας. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και συμφωνία..».

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται η ένταση στη Μέση Ανατολή – Η Γαλλία κατέθεσε πρόταση στο ΣΑ του ΟΗΕ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading