Άγνωστο παραμένει πόσοι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, ωστόσο οι εικόνες από την περιοχή, που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν πολλά κτίρια που έχουν καταρρεύσει και ερείπια διασκορπισμένα σε μεγάλη απόσταση.
Η αστυνομία της Γκάνας ανέφερε σήμερα Πέμπτη πως μία ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα της χώρας, όταν ένα φορτηγό που μετέφερε εκρηκτικά στο χρυσωρυχείο Chirano συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα.
Άγνωστο παραμένει πόσοι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, ωστόσο οι εικόνες από την περιοχή, που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν πολλά κτίρια που έχουν καταρρεύσει και ερείπια διασκορπισμένα σε μεγάλη απόσταση.
Οι αρχές συνέστησαν στους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή για την ασφάλειά τους, ενώ επί τόπου έσπευσαν συνεργεία διάσωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.
Η έκρηξη σημειώθηκε μεταξύ των πόλεων Μπογκοσό και Μπαουντί στο δυτικό τμήμα της χώρας. Έπειτα από αίτημα των αρχών, σε κοινότητες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον τόπο της έκρηξης, άνοιξαν σχολεία και εκκλησίες για να δεχθούν επιζώντες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Μήνυμα προς τους νταήδες: Ο Βασίλης όχι μόνο δεν πέθανε αλλά χαμογελάει ξανά
- Η Weirdwave παρουσιάζει την ταινία του Μπρένταν Κάντι Για τον Κρίστι
- Αλλαγές διαιτητών ζητά ο Άρης για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Εγκαινιάστηκε ο κόμβος αντιμετώπισης κρίσεων για την υποστήριξη πολιτών και στελεχών επιχειρήσεων πρώτης γραμμής
- Η Weirdwave παρουσιάζει την ταινία Misericordia του Αλέν Γκιροντί από τις 11 Δεκεμβρίου
- Η Βουλιαγμένη κυριαρχεί στο β΄ ημίχρονο και περιμένει τα αποτελέσματα
![]()
