Ο αμερικανός υπουργός εκτίμησε ότι τα συγκεκριμένα αντιαεροπορικά συστήματα θα ενισχύσουν σημαντικά την άμυνα της Ουκρανίας.
Η αμερικανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την απόφαση της Γερμανίας να στείλει, για πρώτη φορά, βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία.
«Νομίζω πως είναι σημαντικό ότι η Γερμανία ανακοίνωσε πως πρόκειται να παραδώσει 50 συστήματα Cheetah», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ύστερα από τις συνομιλίες που είχε με ομολόγους του στο Ραμστάιν της Γερμανίας, αποκαλώντας τα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα Gepard με την αγγλική ονομασία τους.
Ο αμερικανός υπουργός εκτίμησε ότι τα συγκεκριμένα αντιαεροπορικά συστήματα θα ενισχύσουν σημαντικά την άμυνα της Ουκρανίας.
«Όσον αφορά στο τι άλλο ενδεχομένως θα κάνει η Γερμανία στο μέλλον, θα ξαναπώ ότι αυτή είναι μία κυρίαρχη απόφαση που θα λάβει η γερμανική ηγεσία και δεν θέλω να κάνω εικασίες για αυτό», συμπλήρωσε ο Όστιν.
Δείτε επίσης: Tρία μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κάλιαρι
- ΕΟΔΥ: Ανοδική τάση στις αναπνευστικές λοιμώξεις με 114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη
- 35 χρόνια Βαρθολομαίος: Το Φανάρι έγινε φάρος του κόσμου σε μια μεγαλειώδη βραδιά τιμής
- Wolt και AEGEAN: αποκλειστικά προνόμια στα μέλη του Miles+Bonus
- Νάγκελσμαν περιμένει στη γωνία: στον αέρα το μέλλον του Κάρικ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Μητσοτάκης για ΗΑΕ: Στρατηγικής σημασίας η σχέση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Η Ελλάδα «γέφυρα» μεταξύ Ευρώπης και Κόλπου
![]()
