Η Χεζμπολάχ αποδέχεται την αμερικανική πρόταση για παύση επιθέσεων με το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ αποδέχεται την αμερικανική πρόταση για παύση επιθέσεων με το Ισραήλ

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο ανακοίνωσε ότι η Χεζμπολάχ αποδέχθηκε την αμερικανική πρόταση για «αμοιβαία παύση των επιθέσεων» με το Ισραήλ, μία ημέρα πριν από τις νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή, καθώς νωρίτερα το Ισραήλ είχε απειλήσει να πλήξει τα νότια προάστια της Βηρυτού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας, οι λιβανικές αρχές επιβεβαίωσαν την αποδοχή της πρότασης από τη Χεζμπολάχ, η οποία περιλαμβάνει την παύση των επιθέσεων από τις δύο πλευρές. «Στο πλαίσιο της προτεινόμενης διευθέτησης, τα ισραηλινά πλήγματα στην Νταχίγια θα παύσουν», σε αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Χεζμπολάχ να απέχει από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το πλαίσιο της κατάπαυσης του πυρός διευρύνεται ώστε να καλύψει το σύνολο του εδάφους του Λιβάνου, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Loading

Play