Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε σήμερα στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι είναι επιτακτική ανάγκη η Ευρώπη να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο, όπως τόνισε, βοηθά στη χρηματοδότηση του πολέμου κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Ο Τραμπ ανταποκρίθηκε στην έκκληση των ηγετών των χωρών της «Συμμαχίας των Προθύμων», που περιλαμβάνει και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, οι οποίοι συναντήθηκαν για να εξετάσουν τροπους υποστήριξης της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή.
«Ο Πρόεδρος Μακρόν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν τον Πρόεδρο Τραμπ στη συνάντηση της «Συμμαχίας των Προθύμων»», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Ο Πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να ασκήσει οικονομική πίεση στην Κίνα σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολεμικών προσπαθειών της Ρωσίας, καθώς η Ρωσία έχει λάβει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις καυσίμων από την ΕΕ εντός ενός έτους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ