“Ζητάμε να κλείσουν ο εναέριος χώρος, ο Βόσπορος και τα Δαρδανέλια”
Η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να κλείσει στα στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια για τα ρωσικά πλοία και επιθυμεί να επιβληθούν κυρώσεις στη Μόσχα, δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Άγκυρα.
«Ζητάμε να κλείσουν ο εναέριος χώρος, ο Βόσπορος και τα Δαρδανέλια. Μεταφέραμε το σχετικό αίτημα στην τουρκική πλευρά. Παράλληλα θέλουμε να επιβληθούν κυρώσεις στη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο πρεσβευτής Βασίλ Μπόντναρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Άγκυρα.
Η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, που έχει θαλάσσια σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, όμως έχει χαρακτηρίσει τις κινήσεις της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας απαράδεκτες. Βάσει συμφωνίας του 1936 η Άγκυρα ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια και μπορεί να περιορίσει τη διέλευση από αυτά πολεμικών πλοίων, αν θεωρήσει ότι απειλείται ή στη διάρκεια πολέμου.
Δείτε επίσης: Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας
- Διάλογος για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2025 ζητά η ιρλανδική ραδιοτηλεόραση
- Η Αθήνα φιλοξενεί τη Διεθνή Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής με θέμα το μέλλον της ναυτιλίας
- Η Ελεονώρα Μελέτη απαντά στον Light: «Δεν θα γίνω viral, αλλά θα συνεχίσω να παλεύω για το αυτονόητο»
- Ανδρεόπουλος: Ένας προπονητής που επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ
- Θεσσαλονίκη: Όλες οι φετινές εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Αντίστασης κατά του ναζισμού, την Παρασκευή