Η ουκρανική αντίσταση οδηγεί την κατοχική δήμαρχο της Ρωσίας στη Μελιτόπολη στο να θέλει να παραιτηθεί

«Η Ντανιλτσένκο θέλει να παραιτηθεί από την θέση του “γκαουλάιτερ” όχι μόνο λόγω της έκρηξης η οποία σημειώθηκε αυτές τις μέρες στην πόλη, αλλά και λόγω της αντίστασης που κάνουν από την πρώτη ημέρα της κατοχής οι ηρωικοί μας πολίτες»

Η λεγόμενη «γκαουλάιτερ» της Μελιτόπολης Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, θέλει να υποβάλλει την παραίτηση της εξαιτίας της αντίστασης που προβάλλουν οι κάτοικοι της πόλης, δήλωσε στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform ο δήμαρχος της πόλης Ιβάν Φιόντοροφ.

propoli

«Η Ντανιλτσένκο θέλει να παραιτηθεί από την θέση του ‘γκαουλάιτερ’ όχι μόνο λόγω της έκρηξης η οποία σημειώθηκε αυτές τις μέρες στην πόλη, αλλά και λόγω της αντίστασης που κάνουν από την πρώτη ημέρα της κατοχής οι ηρωικοί μας πολίτες», δήλωσε ο Φιόντοροφ.

Αρχικά όπως ανέφερε στις συγκεντρώσεις που γίνονταν υπέρ της Ουκρανίας μαζεύονταν περίπου 3.000 άτομα αλλά όταν άρχισαν να γίνονται απαγωγές ακτιβιστών δημιουργήθηκε μια πολύ μεγάλη αντίσταση.

«Εννοείται ότι οι κατακτητές δεν περίμεναν μια τέτοια αντίσταση. Γι’ αυτό η “γκαουλάιτερ” θέλει να φύγει. Επειδή η ίδια όπως και όλη η πουτινική προπαγάνδα περίμεναν ότι αμέσως μετά τον διορισμό της θα έχει την υποστήριξη των κατοίκων, αλλά οι δικοί μας άνθρωποι ξέρουν ότι είναι μια απατεώνας που καταχράστηκε κρατικά χρήματα και δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ούτε το 10% στις δημοτικές εκλογές», δήλωσε ο Φιόντοροφ.

Μάλιστα τη Δευτέρα 30 Μαΐου έγινε έκρηξη σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε η Ντανιλτσένκο.

Δείτε επίσης: Υπό ποια προϋπόθεση θα δεχτεί την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ η Τουρκία

Loading