Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι διέκοψε όλα τα προγράμματά της σε Ρωσία και Λευκορωσία με άμεση ισχύ, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις «εχθροπραξίες κατά του λαού της Ουκρανίας»
Σε ανακοίνωση Τύπου επισημαίνεται πως η Παγκόσμια Τράπεζα δεν είχε εγκρίνει νέα δάνεια ή επενδύσεις στη Ρωσία από το 2014, όταν η Μόσχα προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Ακόμη η Παγκόσμια Τράπεζα τονίζει ότι δεν είχε εγκρίνει νέο δανεισμό της Λευκορωσίας από τα μέσα του 2020, όταν οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος του Μινσκ μετά τις προεδρικές εκλογές στις οποίες η αντιπολίτευση κατήγγειλε νοθεία.
Δείτε επίσης: Μια εβδομάδα πολέμου – Οι κυριότερες εξελίξεις
- Εντυπωσιακή επιτυχία στο πρώτο ρομποτικό workshop φοιτητών ιατρικής στο Metropolitan Hospital
- Η Sobi αναδεικνύεται πρώτη στην παγκόσμια αξιολόγηση PatientView για τις αιμορραγικές διαταραχές
- Μοτσέπε: Ενθουσιασμός για το Κύπελλο Εθνών 2027 στην Ανατολική Αφρική
- Διεπιστημονική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η AbbVie προάγει την ισότιμη πρόσβαση στην καινοτομία για τους ασθενείς
- Οικονομικές διακοπές για οικογένειες με παιδιά: 15 πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν
![]()
