Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στην αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει ένας κατάλογος συγκεκριμένων όπλων που δεν θα μπορούν ποτέ να αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος.
«Πρέπει να εντοπιστούν συγκεκριμένοι τύποι όπλων κρούσης που δεν θα αναπτυχθούν ποτέ στην Ουκρανία και δεν θα δημιουργηθούν», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της οποίας δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου του.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε ότι η Μόσχα αγναγωρίζει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως ηγέτη της Ουκρανίας και χαιρέτισε ως «θετικό βήμα» το γεγονός ότι ο Ζελένσκι θέλει να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας.
«Οι διαπραγματευτές μας είναι έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για αυτές τις εγγυήσεις με εκπροσώπους της Ουκρανίας», είπε.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι η Ρωσία έπρεπε να σταματήσει τους βομβαρδισμούς της στην Ουκρανία προτού πραγματοποιηθούν περαιτέρω συνομιλίες. Ζήτησε εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά από το ΝΑΤΟ και όχι από τη Ρωσία.
Δείτε επίσης: Υπουργείο Μετανάστευσης: Τι προβλέπεται για τη συνδρομή των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία
- Εύβοια: Τραυματισμός εθελοντή πυροσβέστη κατά την κατάσβεση φωτιάς
- Αλλαγές στη θέαση του YouTube: Τι είναι το Jump Ahead και πότε θα έρθει στις τηλεοράσεις
- Φωτιά κοντά στα διόδια της Αττικής Οδού, ανάμεσα σε Κορωπί και Παιανία
- Ισραήλ: Διαδήλωση για την απελευθέρωση των ομήρων – Καταδίκη της οικογένειας Νταβίντ για το νέο βίντεο της Χαμάς
- Ο Σαμ Αλαρντάις αποκαλύπτει τον καλύτερο και τον χειρότερο παίκτη που προπόνησε