Η Ιαπωνία κατέγραψε τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ηλικιωμένος άνδρας πέθανε στις 11 Ιανουαρίου στην πόλη Σιζουόκα και επιβεβαιώθηκε μετά θάνατον ότι είχε μολυνθεί με την Όμικρον.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΣτις 15 Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας της χώρας κατέγραψε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού μετά την 1η Σεπτεμβρίου με 21.891 επιβεβαιωμένα κρούσματα και με την Όμικρον να έχει εντοπιστεί σε 47 περιοχές.
Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 11 φθάνοντας στους 18.417 κατά την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με το υπουργείο. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη χώρα έχει ξεπεράσει το 1,8 εκατομμύριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Χανιά: Αστυνομικοί απεγκλώβισαν δύο εικοσάχρονους από το Ακρωτήρι Χανίων – Τι συνέβη
- Σκηνές έντασης στη Μαύρη Θάλασσα: ουκρανικά θαλάσσια drones στο Σότσι και ρωσικά πλήγματα σε πλοία στην Οδησσό
- Στη Νάουσα η χρηματοδότηση για τη νέα γέφυρα στο Νοσοκομείο
- Κόστα από την Αθήνα: Η ΕΕ βάζει σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα των κρατών μελών της
- Μειώθηκαν 53% οι εισαγωγές μικροδεμάτων στη Λιέγη μετά τον φόρο της Ε.Ε.
- Καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε μικροπροβλήματα το βράδυ της Πέμπτης
![]()
