Η Ιαπωνία κατέγραψε τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ηλικιωμένος άνδρας πέθανε στις 11 Ιανουαρίου στην πόλη Σιζουόκα και επιβεβαιώθηκε μετά θάνατον ότι είχε μολυνθεί με την Όμικρον.
Στις 15 Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας της χώρας κατέγραψε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού μετά την 1η Σεπτεμβρίου με 21.891 επιβεβαιωμένα κρούσματα και με την Όμικρον να έχει εντοπιστεί σε 47 περιοχές.
Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 11 φθάνοντας στους 18.417 κατά την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με το υπουργείο. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη χώρα έχει ξεπεράσει το 1,8 εκατομμύριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Χανιά: Αστυνομικοί απεγκλώβισαν δύο εικοσάχρονους από το Ακρωτήρι Χανίων – Τι συνέβη
- Η νέα συνεργασία του Μάρτιν Σορτ με τη Disney: αναβίωση του διάσημου παιχνιδιού «Match Game»
- Η κυβέρνηση επιδιώκει την επανασύνδεση με τη νέα γενιά και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης
- Ο Λουτσέσκου στο στόχαστρο της Αλ Χιλάλ με ετήσιες απολαβές 3 εκατομμυρίων ευρώ
- Συγκρούσεις στο ΑΠΘ: Επέμβαση των ΜΑΤ έπειτα από ανακατάληψη στο στέκι Φυσικού
- Επίσημη ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στις 6 Μαΐου – Πρώτη επίσκεψη Μερτς στο Παρίσι στις 7 Μαΐου