ΗΠΑ – Μπάιντεν: Αποχαρακτηρίζει απόρρητα έγγραφα του FBI για την 11η Σεπτεμβρίου

Σε αποχαρακτηρισμό εγγράφων του FBI για την επίθεση στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2021, θέλει να προχωρήσει ο Μπάιντεν.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα, με το οποίο καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να επανεξετάσει το ζήτημα αποχαρακτηρισμού απόρρητων εγγράφων για την επίθεση στους δίδυμους πύργους.

propoli

«Υπέγραψα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο καλείται το αρμόδιο τμήμα Δικαιοσύνης και άλλες υπηρεσίες να αναλαβάνουν τη δημοσιοποίηση αποχαρακτηρισμένης έκθεσης με έγγραφα που σχετίζονται με τις έρευνες των μυστικών υπηρεσιών για την 11η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το διάταγμα, ο γενικός εισαγγελέας καλείται να δημοσιοποιήσει τους επόμενους έξι μήνες τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα», τόνισε, σε ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την οδύνη των οικογενειών των 2.977 αθώων ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση της  ιστορίας μας. Γι’ αυτούς δεν ήταν μόνο μια εθνική και διεθνής τραγωδία. Ήταν μια προσωπική καταστροφή», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο Μπάιντεν επεσήμανε: «Η σκέψη μου εξακολουθεί να είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου που υποφέρουν. Το επιτελείο μου θα συνεχίσει να συνεργάζεται, με σεβασμό, με τα μέλη αυτής της κοινότητας. Χαιρετίζω τις φωνές αυτές καθώς χαράσσουμε έναν νέο δρόμο προ τα μπροστά».

Δείτε επίσης: Τι συνέβη σα σήμερα 4 Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading