Σε καταδίκη του νόμου που τέθηκε σήμερα σε ισχύ στο Τέξας που απαγορεύει την άμβλωση μετά την έκτη εβδομάδα κύησης προχώρησε ο Μπάιντεν.
Ο πρόεδρος της Αμερικής δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του θα αγωνιστεί για να προασπιστεί το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 1973.
«Ο νόμος του Τέξας θα περιορίσει σημαντικά την πρόσβαση των γυναικών στην ιατρική φροντίδα που χρειάζονται, ιδίως όσον αφορά τις μειονότητες και τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα», ανέφερε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του. «Και, κατά απαράδεκτο τρόπο, δίνει το δικαίωμα σε ιδιώτες να υποβάλουν αγωγές σε όποιον πιστεύουν ότι βοήθησε κάποιον τρίτο να κάνει άμβλωση», πρόσθεσε.
«Αυτός ο ριζοσπαστικός νόμος καταπατά κατάφωρα το συνταγματικό δικαίωμα που αναγνωρίστηκε με την απόφαση Ρόου εναντίον Ουέιντ. Θα προστατεύσουμε και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα αυτό», τόνισε ο Μπάιντεν.
Δείτε επίσης: Ρωσία: Στέλνει τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού υλικού στο Μινσκ
- Ξεκίνησαν οι προπονήσεις της Εθνικής με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (φωτογραφίες)
- Η Ουκρανία αναζητά νεοσύλλεκτους με αμφιλεγόμενες μεθόδους – Βία και καταστολή στο στρατολόγηση
- Πώς το Τέξας, η πετρελαική καρδιά των ΗΠΑ, εξελίσσεται σε ηγέτη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
- Κυρ. Βελόπουλος: Αξιολόγηση των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ εν μέσω ψηφιακού κράτους της ΝΔ
- Η ATP μεταφέρει το τουρνουά του Βελιγραδίου στην Αθήνα για το Hellenic Championship
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr