Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας πιο μόνιμης παρουσίας στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Βαλτική και αλλού, ο πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Τοντ Ουόλτερς είπε: «Πρέπει να αλλάξει»
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα πρέπει να οδηγήσει σε επανεξέταση της μόνιμης παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε σήμερα στο Κογκρέσο ο Αμερικανός πτέραρχος, Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
«Και σίγουρα αυτή είναι μια ευκαιρία ως αποτέλεσμα αυτής της παράλογης πράξης εκ μέρους της Ρωσίας, να επανεξετάσουμε τη μόνιμη στρατιωτική αρχιτεκτονική που υπάρχει όχι μόνο στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά στην αεροπορική μας δραστηριότητα και στις μόνιμες ναυτικές μας μονάδες», τόνισε.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Εξετάζεται διαγραφή προστίμων για τους άνω των 60 που θα εμβολιαστούν δηλώνει ο Θ. Πλεύρης
- Συμφωνία αμοιβαίας άμυνας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν με αναφορά σε πυρηνικά όπλα
- Πολωνία: Επίσημη παραδοχή ότι το πλήγμα στο σπίτι προήλθε από πολωνικό πύραυλο και όχι από ρωσικό drone
- Γάζα: Σοκ και οργή από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τον θάνατο νοσηλευτή τους
- Στα Νέα της Πέμπτης: Ανησυχία στην Άγκυρα, προετοιμασία στην Αθήνα
- Η φινλανδική εταιρεία που εξορύσσει ήλιο από τη Σελήνη