ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 πτήσεις ακυρώθηκαν, κυρίως λόγω της παραλλαγής Όμικρον

Πολλές εταιρείες επικαλέστηκαν ως αιτία των ακυρώσεων την πανδημία που έχει αποδεκατίσει τα πληρώματά τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο αναγκάστηκαν να ακυρώσουν περισσότερες από 2.000 πτήσεις –το ένα τέταρτο από αυτές στις ΗΠΑ– κυρίως λόγω της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού που διαταράσσει τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

propoli

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware, μέχρι τις 17.40 σήμερα (ώρα Ελλάδας) οι ακυρώσεις πτήσεων έφταναν τις 2.116. Τα 499 από αυτά τα δρομολόγια αφορούσαν τις ΗΠΑ και ήταν διεθνείς αλλά και εσωτερικές πτήσεις. Την Πέμπτη ακυρώθηκαν συνολικά 2.231 πτήσεις.

Πολλές εταιρείες επικαλέστηκαν ως αιτία των ακυρώσεων την πανδημία που έχει αποδεκατίσει τα πληρώματά τους.

Η United Airlines αναγκάστηκε να ακυρώσει περισσότερες από 170 πτήσεις σήμερα, δηλαδή το 9% όσων ήταν προγραμματισμένες για σήμερα.

«Η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον σε όλη τη χώρα αυτήν την εβδομάδα είχε άμεσες επιπτώσεις στα πληρώματα και στα πρόσωπα που διαχειρίζονται τη λειτουργία της εταιρείας», ανέφερε η United Airlines, διαβεβαιώνοντας ότι προσπαθεί να βρει λύσεις για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες της.

Η Delta Air Lines ακύρωσε 145 πτήσεις, επικαλούμενη τόσο την Όμικρον όσο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. «Τα πληρώματα εξάντλησαν όλες τις επιλογές και τους πόρους» τους για να καταλήξουν σε αυτήν την απόφαση, τόνισε.

Στην Alaska Airlines ακυρώθηκαν περισσότερες από δέκα πτήσεις επειδή τα πληρώματα ενδέχεται να εκτέθηκαν στον νέο κορονοϊό και αναγκάστηκαν να μπουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της American Automobile Association περισσότεροι από 109 εκατομμύρια Αμερικανοί (+34% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά) αναμενόταν να ταξιδέψουν φέτος για τις γιορτές, με αεροσκάφη, τρένα ή αυτοκίνητα. Όμως τα περισσότερα από αυτά τα ταξίδια είχαν προγραμματιστεί πριν εμφανιστεί η παραλλαγή Όμικρον που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα και ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να μπουν σε καραντίνα, ακόμη και αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Επίθεση με μολότοφ σε ρωσικό προξενείο στην Ουκρανία – Αντιδρά το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

Loading