ΗΠΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπάιντεν από 150 σεφ και εστιάτορες

Τις υπογραφές περισσότερων από 150 σεφ και εστιατόρων έχει μία ανοιχτή επιστολή, η οποία καλεί τους Αμερικανούς να στηρίξουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, στις προεδρικές εκλογές τις 3ης Νοεμβρίου.

Μάλιστα, στην επιστολή κατηγορείται ευθέως η κυβέρνηση Τραμπ για την καταστροφή του τομέα της εστίασης, εξαιτίας του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού.

propoli

«Η κυβέρνηση Τραμπ αντέδρασε όπως να’ ναι στην πανδημία. Ο τομέας μας προβλέπεται ότι θα απολέσει 240 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, με πολλά εστιατόρια και μικρότερα καταστήματα να αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο τομέας παρακαλούσε την κυβέρνηση να τον στηρίξει» χωρίς να εισακουστεί, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν δε δημοσιοποίησε τη λίστα με τους υπογράφοντες, όμως το εξειδικευμένο περιοδικό Eater υποστηρίζει ότι βρίσκονται μεταξύ αυτών η γνωστή από την τηλεόραση Ελίζαμπεθ Φόκνερ, ο ζαχαροπλάστης Νταφ Γκόλντμαν, η Νεοϋορκέζα σεφ και συγγραφέας Ανίτα Λο και η Νίνα Κόμπτον, του εστιατορίου Compère Lapin στη Νέα Ορλεάνη.

Σημειώνουμε ότι σε πολλές μητροπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, τα εστιατόρια επιτρέπεται να σερβίρουν τους πελάτες μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Στο Σικάγο λειτουργούν μόλις στο 25% της χωρητικότητάς τους. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα 9 στα 10 εστιατόρια (ποσοστό 87%) αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Δείτε επίσης: Ιμπραχίμ Καλίν: Οι διερευνητικές θα συνεχίσουν από εκεί που είχαν σταματήσει

Loading