«Περίπου το 96% των σχολείων είναι ανοικτά».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα εργαλεία που απαιτούνται για να κρατήσουν ανοικτά τα σχολεία, παρά την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 που αποδίδεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Τζεφ Ζάιεντς, σήμερα Τετάρτη.
«Ξέρουμε πώς να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή στα σχολεία. Περίπου το 96% των σχολείων είναι ανοικτά. Οι γονείς θέλουν τα σχολεία ανοικτά και οι ειδικοί έχουν ξεκαθαρίσει πως η δια ζώσης εκπαίδευση είναι η καλύτερη για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, καθώς και για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Και ο πρόεδρος (Μπάιντεν) δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος: τα σχολεία στη χώρα θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά», δήλωσε ξεκάθαρα ο κ. Ζάιεντς σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο.
Ο μέσος όρος των κρουσμάτων Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα κατά 98% σε σύγκριση με την προηγούμενη, όπως ανέφερε η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Ροσέλ Ουαλένσκι, κατά την ίδια ενημέρωση. Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 63% και εκείνος των θανάτων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 5%, συμπλήρωσε.
Δείτε επίσης: Συγκλονίζει ο Αθανασόπουλος: «Ήμουν έναν μήνα σε κώμα με εσωτερική αιμορραγία» (vid)
- Αλλαγές στο στρατηγείο: Ο Μιχαΐλο Ντραπάτι νέος αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
- Ανακαλύψτε τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα: Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026
- Γιορτή σήμερα 22 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν και ποιοι Άγιοι τιμώνται
- Φωτιά σε διαμέρισμα στο Πασαλιμάνι προκαλεί αναστάτωση και κινητοποίηση
- Ψηφίστηκε ο προσωπικός βοηθός ΑμεΑ και η κατάργηση περικοπών στις συντάξεις χηρείας
![]()
