Ιράν: «Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις μας θα είναι περιορισμένες και για αυτοάμυνα» (Live)

Το Ιράν ξεκαθαρίζει ότι θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά του έναντι οποιασδήποτε νέας επίθεσης.

Δεν σταματούν οι εξελίξεις γύρω από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ χθες το βράδυ, με τον εκπρόσωπο του στρατού του Ισραήλ Ντάνιελ Χαγκάρι να λέει πως το 99% των 300 πυραύλων και drone που εκτόξευσε το Ιράν αναχαιτίστηκαν.

propoli

Το Ιράν δηλώνει ότι δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά του έναντι οποιασδήποτε νέας επίθεσης, αν χρειαστεί και την επόμενη φορά η επίθεση θα είναι «δέκα φορές ισχυρότερη».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν τόνισε ότι ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις που θα γίνουν θα είναι «περιορισμένες και για αυτοάμυνα».

Ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν επιδιώκουν κλιμάκωση» ωστόσο δεν θα σταματήσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Δείτε live εικόνα:

Ο Μπένι Γκαντζ, μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου Άμυνας του Ισραήλ, τόνισε ότι το Ιράν θα πληρώσει το τίμημα της χθεσινής επίθεσης με πυραύλους και drone, αλλά θα γίνει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

«Αντιμέτωποι με την απειλή του Ιράν – θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα εισπράξουμε το τίμημα από το Ιράν, με τον τρόπο και τη στιγμή που μας βολεύει», είπε ο Μπένι Γκαντζ.

Ο Γκαντζ δήλωσε ότι «χθες, το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ – και συνάντησε τη δύναμη του ισραηλινού συστήματος ασφαλείας».

Λίγο πριν τη συνεδρίαση του συμβουλίου, είπε ότι το Ιράν είναι «παγκόσμιο πρόβλημα» και περιφερειακή πρόκληση.

«Αυτό το γεγονός δεν έχει τελειώσει – η στρατηγική συμμαχία και το σύστημα περιφερειακής συνεργασίας που οικοδομήσαμε και άντεξε τη σημαντική δοκιμασία χρειάζεται να ενισχυθεί ακριβώς τώρα», πρόσθεσε.

Είπε ότι το Ισραήλ έχει αποδείξει ότι αποτελεί «άγκυρα στρατιωτικής και τεχνολογικής ισχύος» και ασφάλειας στην περιοχή.

Loading