Ιράν: Σύννεφο σκόνης καλύπτει περιοχές της χώρας – Πάνω από 1.000 άτομα διακομίστηκαν στα νοσοκομεία με δύσπνοια

Ακραίες καιρικές συνθήκες επικρατούν στο Ιράν, εκεί όπου ένα πέπλο σκόνης έχει καλύψει περιοχές της χώρας.

Γέμισαν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στις νοτιοανατολικές επαρχίες του Ιράν εξαιτίας των καταιγίδων σκόνης που πλήττουν τη χώρα.

propoli

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, περισσότερα από 1.050 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομείο με δύσπνοια από τις επαρχίες Σιστάν και Μπαλουχιστάν.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ισχυρές καταιγίδες σκόνης έπληξαν πέντε πόλεις της επαρχίας του Σιστάν, με 1.059 άτομα να διακομίζονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα 145 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι αρμόδιες υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας τέθηκαν σε επιφυλακή.

Κύμα καύσωνα στις ΗΠΑ: Αφόρητη υγρασία

Την ίδια ώρα κύμα καύσωνα σαρώνει το νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου ενώ η υγρασία δημιουργεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης θερμότητας προβλέπεται να ανέλθει σε 43 βαθμούς Κελσίου στο Ντάλας και σε 44 βαθμούς στη Νέα Ορλεάνη.

Οι ειδικοί αποδίδουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη τόσο τη συχνότητα όσο και την ένταση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις ΗΠΑ.

Καναδάς: Οι καπνοί επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα στην Ισπανία

Όλο και πιο συχνοί έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια οι καύσωνες στην Ισπανία τον Ιούνιο, εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, για την οποία οι επιστήμονες θεωρούν ότι ευθύνεται ο άνθρωπος, ως ο κύριος λόγος της κλιματικής αλλαγής.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι την Τετάρτη και να επηρεάσουν πέραν της Ανδαλουσίας, τη Μαδρίτη, την Εξτρεμαδούρα και την Καστίλλη-Λα Μάντσα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν το πιο «ξηρό» από το 1961 (όταν άρχισαν να καταγράφονται σχετικά στοιχεία), σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία. Οι καπνοί από τον Καναδά επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα στην Ισπανία.

Δείτε επίσης: Φωτιά στη Ρόδο: Μαζική επιχείρηση από την Πυροσβεστική

Loading