Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ισπανία μειώθηκαν σε λιγότερα από 50 ανά 100.000 ανθρώπους σήμερα, φθάνοντας το όριο που θεωρείται «χαμηλού κινδύνου» από το υπουργείο Υγείας, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο
Πάνω από τα 3/4 του ισπανικού πληθυσμού έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid–19 και οι περισσότεροι περιορισμοί στις κοινωνικές δραστηριότητες ήρθησαν πρόσφατα, αν και οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές σε κλειστούς χώρους.
Το υπουργείο Υγείας πρόσθεσε πως κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 1.807 κρούσματα, αριθμός που ανεβάζει το σύνολο στα 4,97 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 23, φτάνοντας τους 86.701.
Ο μέσος κυλιόμενος όρος των τελευταίων 14 ημερών έπεσε σε 49 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία, υποχωρώντας σε κάτω από 50 για πρώτη φορά από τις 27 Ιουλίου 2020.
Τότε η Ισπανία είχε μόλις βγει από ένα από τα αυστηρότερα lockdown της Ευρώπης, που μείωσε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων σταδιακά.
Αλλά η μετάδοση του ιού επανήλθε, μολύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε 4 διαδοχικά κύματα και αυξάνοντας τη συχνότητα σε ρεκόρ 900 μολύνσεων ανά 100.000 άτομα στα τέλη Ιανουαρίου, πριν ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμού.
Δείτε επίσης: Ισπανία – Λα Πάλμα: Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο λόγω στάχτης από το ηφαίστειο
- Ίντερ – Μπαρτσελόνα 4-3 (στην παράταση): Οι Ιταλοί προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League ύστερα από επική αναμέτρηση
- Συγκλονιστική πρόκριση της Ίντερ στον τελικό του Champions League μετά από έναν επικό αγώνα με την Μπαρτσελόνα
- Σπανούλης: Στόχος μας ήταν η πρόκριση, αλλά η προσωπική μου φιλοδοξία είναι να είμαι πρώτος
- Αταμάν: Επιβραβεύουμε την πίστη των φιλάθλων μας που προμηθεύτηκαν εισιτήρια 4-5 μήνες νωρίτερα
- Τραμπ για το Κασμίρ: Είχαμε την αίσθηση ότι θα συμβεί κάτι ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr