Ισραήλ – Λίβανος: Επικίνδυνη η κλιμάκωση στα σύνορα – Ευθείες απειλές από το Ιράν

Η Ουάσινγκτον εξέφρασε ανησυχία για «κλιμάκωση» και «πιθανή εμπλοκή του Ιράν»

Η Τεχεράνη, χορηγός και σύμμαχος της Χεζμπολάχ, απηύθυνε άλλωστε προειδοποίηση σήμερα κατά ενδεχόμενης «διεύρυνσης της σύρραξης»

propoli

Στην λιβανοϊσραηλινή μεθόριο, οι ανταλλαγές πυρών και από τις δύο πλευρές των συνόρων και οι απόπειρες διείσδυσης στο Ισραήλ ενόπλων Παλαιστινίων συμμάχων της Χεζμπολάχ πληθαίνουν.

Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίστηκε από την αύξηση των πολεμικών επιχειρήσεων. Ισραηλινός άμαχος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν στην Στούλα του βόρειου Ισραήλ, από επίθεση με πύραυλο την ευθύνη για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε βάλλοντας κατά θέσεων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και έκλεισε την συνοριακή ζώνη για τους πολίτες σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη για νέα επίθεση στην ζώνη της Χανίτα του βορείου Ισραήλ με κατευθυνόμενους πυραύλους υποστηρίζοντας ότι προκάλεσε απώλειες στις «τάξεις του εχθρού».

Παράλληλα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλΚάσαμ, ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν 20 ρουκέτες από τον Λίβανο κατά δύο εβραϊκών οικισμών.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πλήττουν θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και ανταλλαγή πυρών έγινε στα σύνορα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Στους 1.400 οι νεκροί από την επίθεση της Χαμάς – Τα έγγραφα με τις εντολές προς τους τρομοκράτες

Loading