Πηγή φωτογραφίας: New York Times

Ισραήλ: Νέα χερσαία επιδρομή στη Γάζα – Συμμετείχε το πεζικό, τεθωρακισμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Βίντεο)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χαμάς, ο οποίος φέρεται να βοήθησε στον σχεδιασμό των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου – Το 49% των Ισραηλινών θέλουν αναβολή της εισβολής στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη χερσαία εισβολή περιορισμένης κλίμακας που διεξήχθη τις τελευταίες 24 ώρες.

propoli

Σύμφωνα με τους Times of Israel στόχος της επιδρομής ήταν η γειτονιά Shuja’iyya στην ανατολική Γάζα.

Επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι οι περιορισμένης έκτασης επιδρομές θα μπορούσαν να αποτελούν πρόβα χερσαίας εισβολής, στην ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο εκπρόσωπος του IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι περιγράφει ότι στην επιχείρηση στη Γάζα συμμετείχαν δυνάμεις πεζικού, τεθωρακισμένα με την από αέρος συνδρομή ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Χθες Πέμπτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προέβη σε επιδρομή στην παράκτια λωρίδα, σε «διερευνητική δράση» για την προετοιμασία πιο διαρκούς επίγειας επίθεσης.

Σε ενημέρωση σήμερα το πρωί, αναφέρθηκε ότι τα χερσαία στρατεύματα «εξήλθαν από την περιοχή και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί».

Σύμφωνα με ανάρτηση:

Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν:

Θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων
Κέντρα διοίκησης και ελέγχου
Τρομοκρατικά στελέχη της Χαμάς

Βίντεο του ισραηλινού στρατού από τη νέα, μικρής κλίμακας, χερσαία επιδρομή στη Γάζα:

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χαμάς, ο οποίος φέρεται να βοήθησε στον σχεδιασμό των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, καθώς και ότι έπληξε δεκάδες στόχους της Χαμάς τις τελευταίες 24 ώρες, σε «στοχευμένες επιδρομές» στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε δύο τοποθεσίες στην ανατολική Συρία που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς θα μπορούσε να κλιμακωθεί και να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση.

Το 49% των Ισραηλινών θέλουν αναβολή της εισβολής στη Γάζα

Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί θέλουν να αναβληθεί οποιαδήποτε εισβολή στη Γάζα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει κάμψη της υποστήριξης στο προγραμματισμένο επόμενο στάδιο της αντεπίθεσης της Χαμάς, η οποία εξακολουθεί να κρατά περίπου 200 ομήρους.

Το Ισραήλ υποσχέθηκε να εξοντώσει τη Χαμάς, σε απάντηση για τις δολοφονίες και τις απαγωγές στη διάρκεια επιθέσεων στις νότιες κοινότητές του στις 7 Οκτωβρίου, και έχει εντείνει τις επιδρομές με άρματα μάχης και πεζικό σε συνδυασμό με βομβαρδισμούς στον θύλακο.

Στην ερώτηση αν ο στρατός θα πρέπει να κλιμακώσει αμέσως προχωρώντας σε χερσαία επίθεση μεγάλης κλίμακας, το 29% των Ισραηλινών συμφώνησε, ενώ το 49% δήλωσε ότι «θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε» και το 22% ήταν αναποφάσιστο, ανέφερε η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Maariv.

Περίπου 629.000 πρόσφυγες σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ

Περίπου 629.000 πρόσφυγες έχουν καταφύγει σε 150 εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτό σημαίνει ότι τα καταφύγια έχουν φτάσει σχεδόν τρεις φορές την προβλεπόμενη χωρητικότητά τους.

«Οι σημερινές συνθήκες υπερπληθυσμού εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια, ανέφερε η Υπηρεσία Αρωγής UNRWA σε πρόσφατη ενημέρωση.

Τόνισε επίσης ότι τρία σχολεία στη Γάζα υπέστησαν ζημιές από αεροπορικές επιδρομές. Ενα άτομο σκοτώθηκε και άλλα 15 τραυματίστηκαν.

Ενα ακόμη μέλος του προσωπικού της UNRWA σκοτώθηκε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών του προσωπικού της σε 39 από την έναρξη της σύγκρουσης.

Κοριτσάκι θρηνεί τη μητέρα του που σκοτώθηκε στους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ:

Δείτε επίσης: Σύνοδος Κορυφής: Ποιες οι 4 θέσεις της Ελλάδας για το μεσανατολικό

Loading