Ισραήλ: Στους 1.400 οι νεκροί από την επίθεση της Χαμάς – Τα έγγραφα με τις εντολές προς τους τρομοκράτες

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Εννέα μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ο απολογισμός των νεκρών συνεχίζει να ανεβαίνει και πλέον ξεπερνά τους 1.400, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

propoli

Πάνω από 3.500 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν μετά τις σοκαριστικές επιθέσεις της Χαμάς και η τύχη τουλάχιστον 120 ατόμων που απήχθησαν από ισραηλινό έδαφος παραμένει άγνωστη.

Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονται σε στάδιο εντατικής προετοιμασίας για τη σχεδιαζόμενη χερσαία επιχείρησή τους στη Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα ο ισραηλινός στρατός έδωσε σήμερα νέα προθεσμία στους αμάχους, που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, για να κατευθυνθούν προς νότο.

Οι κάτοικοι μπορούν να αναχωρήσουν από τις 10 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μέχρι τη 1 μ.μ. και να ακολουθήσουν μια προδιαγεγραμμένη διαδρομή, έγραψε στα αραβικά στην πλατφόρμα X ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος. Στην ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται πως ο στρατός δεν θα επιτεθεί στην οδό αυτή κατά την αναφερόμενη χρονική περίοδο.

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Χαμάς ότι προσπαθεί να εμποδίσει τους αμάχους Παλαιστίνιους από το να μετακινηθούν προς τον νότο και ότι χρησιμοποιεί τον ίδιο τον πληθυσμό της Γάζας ως ανθρώπινη ασπίδα.

Τα έγγραφα που είχαν μαζί τους οι τρομοκράτες

Την ίδια ώρα, έγγραφα με εντολές που είχαν μαζί τους οι τρομοκράτες της Χαμάς κατά τις επιθέσεις τους βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σε ένα από αυτά αναφέρονται οι στόχοι της διμοιρίας που επιτέθηκε στο κιμπούτζ Αλουμίμ.

Ως βασικός στόχος της αποστολής αναφέρεται η πρόκληση σωματικής βλάβης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και η αιχμαλωσία ομήρων.

hamas_operational

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Νέα διορία από τις 10:00 έως τις 13:00 για εκκένωση της Γάζας από τους αμάχους

Loading