Ιταλία: Εκατοντάδες συλλήψεις μελών της Ντράγκετα

Περισσότερους από 132 ύποπτους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Ντραγκέτα, τη μαφία της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης των ευρωπαϊκών υπηρεσιών Eurojust και Europol

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν 2.770 αστυνομικοί, πραγματοποιήθηκαν 150 έφοδοι και έρευνες σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Σλοβενία), καθώς και σε Βραζιλία και Παναμά. Οι 132 συλληφθέντες θα αντιμετωπίσουν διώξεις για διακίνηση κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αφρική, αλλά και για ξέπλυμα κεφαλαίων, λαθρεμπόριο όπλων, διαφθορά και ανθρωποκτονίες.

propoli

Το λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας, ως κυριότερη πύλη εισόδου κοκαΐνης στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Το 2018, η εισαγγελία της βελγικής επαρχίας του Λίμπουργκ, στο σύνορα Βελγίου, Γερμανίας και Ολλανδίας, είχε εγκαινιάσει έρευνα για τη δραστηριότητα ιταλικών οικογενειών της Ντράγκετα και τη συμμαχία τους με άλλες ευρωπαϊκές εγκληματικές οργανώσεις για την εισαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης στην ήπειρο. Οι οικογένειες αυτές, προερχόμενες από την περιοχή του Σαν Λούκα της Καλαβρίας, φιλοξενούσαν επίσης Ιταλούς φυγόδικους μαφιόζους στο Βέλγιο και στη Γερμανία.

Δείτε επίσης: Ο Ζελένσκι υπόσχεται πως θα ανακαταληφθεί όλη η Ουκρανία

Loading