Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση της Ιταλίας
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων της κυβερνητικής συμμαχίας του και συζητήθηκαν τα μέτρα που πρόκειται να οριστικοποιηθούν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στα μέτρα περιλαμβάνονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ανοικτούς χώρους όλων των περιφερειών της χώρας και η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (Ffp2) για την είσοδο σε κινηματογράφους, θέατρα, μέσα μεταφοράς και αθλητικές εκδηλώσεις.
Επιπλέον, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου το πράσινο πάσο εμβολιασμένου θα είναι υποχρεωτικό και για κατανάλωση ροφημάτων και φαγητών «στα όρθια», σε καφέ και κάθε κατάστημα εστίασης. Για την ίδια χρονική περίοδο, η κυβέρνηση της Ρώμης θα απαγορεύσει υπαίθριες γιορτές που προκαλούν συνωστισμό.
Πρόκειται μάλιστα να μειωθεί η διάρκεια του πράσινου πάσου εμβολιασμένου από εννέα σε έξι μήνες, καθώς και η δυνατότητα χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ήδη τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη.
Τέλος, θα εξεταστεί η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε νέες κατηγορίες εργαζομένων.
Δείτε επίσης: Εμβόλιο Novavax: Ανταποκρίνεται έναντι της Όμικρον (vids)
- Σαουδική Αραβία: Καταδικάζει τον ναυτικό αποκλεισμό των Χούθι
- Σταμάτησαν δύο πετρελαιοφόρα οι Φρουροί της Επανάστασης στο στενό του Ορμούζ
- Σεισμός στο Περού: Έκτακτη ανάγκη για την πληγείσα περιοχή των Άνδεων
- Δοκιμάστε την υπέροχη συνταγή για κορμό σοκολάτας που θα σας ξετρελάνει
- Δράμα: Ισχυροί άνεμοι προκαλούν πτώσεις δέντρων και κολώνων ηλεκτρισμού
![]()
