Καλύτερος πολιτικός στην Ιταλία θεωρείται ο Μάριο Ντράγκι σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Demos για την εφημερίδα La Repubblica.
Συγκεκριμένα το 27% του δείγματος που ρωτήθηκε απάντησε ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, αναδείχθηκε ο καταλληλότερος και ικανότερος πολιτικός για την εσωτερική πολιτική.
Με ποσοστό 17% ακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, με 8% η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, και με 5% ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.
Για την διεθνή πολιτική οι Ιταλοί θεωρούν ότι το 2021 ο ικανότερος πολιτικός ήταν ο Ντράγκι με 20%, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Μέρκελ, με ποσοστό 12%.
Δείτε επίσης: Καθεστώς πλέον ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε διεθνή τεχνολογικό κολοσσό – Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα απολύονται
- Βαρύ πένθος για την Πολεμική Αεροπορία μετά το μήνυμα Χατζηδάκη για την Τανάγρα
- Εγκαινιάστηκε η έκθεση «ANAVIOSIS» για το πρώην Κυβερνείο στη Θεσσαλονίκη
- Στο Κίεβο οι αμερικανοί διαπραγματευτές: τι είπε ο Ζελένσκι μετά την επικοινωνία
- Δυναμική κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στον Λευκό Πύργο για τη 90ή ΔΕΘ
- Ισχυρό μήνυμα για το νερό: η Ρένα Δούρου στο συλλαλητήριο των συνδικάτων
![]()
