Ιταλία: Πάνω από 200.000 εκπαιδευτικοί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί

Περισσότεροι από διακόσιες χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην Ιταλία δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών.

Συνολικά, σύμφωνα με τον Τύπο, πρόκειται για το 15% του προσωπικού που εργάζεται στα σχολεία: καθηγητές, αλλά και διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Στην πρώτη θέση, σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους δασκάλους, καθηγητές και διοικητικούς, βρίσκεται η Σικελία (61.000) και ακολουθούν η ευρύτερη περιοχή του Τορίνο (28.000) και της Μπολόνια (21.000).

propoli

Επί 1,46 εκατομμυρίου πολιτών, δηλαδή, οι 227.000 δεν έχουν λάβει ούτε την 1η δόση των σκευασμάτων κατά της covid 19. O ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο τόνισε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού των σχολείων της χώρας.

Οι σχολιαστές τονίζουν ότι η κυβέρνηση Ντράγκι δεν έχει πει με ποιό τρόπο εννοεί να πείσει τους καθηγητές και τους διοικητικούς να εμβολιαστούν και αν τελικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο, όπως συμβαίνει ήδη με το προσωπικό των νοσοκομείων.

Προς το παρόν, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας, η Cgil, σχολιάζει τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζοντας ότι «οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών στήριξαν από την αρχή τους εμβολιασμούς, αλλά είναι σαφές ότι υπήρξε ένα πρόβλημα στην επικοινωνία και στην πληροφόρηση, αρχίζοντας από την επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης».

Loading