Νέα μέτρα θα ισχύουν στην Ιταλία από 1η Μαϊου προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου
Πιο συγκεκριμένα, τα κλιματιστικά, σε κτήρια της δημόσιας διοίκησης, δεν θα μπορούν να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25 βαθμών το καλοκαίρι. Όσο για τον χειμώνα, η θέρμανση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους 21 βαθμούς.
Στην πρώτη αυτή φάση, η όλη στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας θα αφορά μόνο τα κτήρια του δημοσίου, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε ιδιωτικά γραφεία και κατοικίες.
Η “επιχείρηση θερμοστάτης” θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2023, με στόχο να εξοικονομηθούν 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Ο Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπορουνέτα, παράλληλα, δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι “έχει σκοπό να εγκαταστήσει ηλιακά πάνελ σε ένα εκατομμύριο κτήρια του ιταλικού δημοσίου”.
Ο Τύπος υπογραμμίζει, πάντως, ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιός θα αναλάβει την υποχρέωση να ελέγχει την τήρηση των μέτρων αυτών, σε έναν τεράστιο αριθμό κτηρίων.
- Σημαντική χορηγία για τους διαιτητές της Premier League
- Καθαρτήρια επιχείρηση για την απομάκρυνση μόνιμων κατασκευών από παραλίες στη Χαλκιδική
- Σαρλίζ Θερόν: Ακτιβισμός, πύρινη σαγήνη και η στήριξη στις γυναίκες
- Δυναμική είσοδος του Leapmotor C10 AWD με 585 ίππους και μπαταρία 81,9 kWh
- Αποκλεισμός για Βαβίλη και Κατσαρού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20