Άρχισε σήμερα στην Ιταλία η χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ασθενείς με καρκίνο, σε πολίτες που έχουν κάνει μεταμόσχευση και στους ανοσοκατεσταλμένους
Αμέσως μετά, όπως δήλωσε ο ειδικός επίτροπος για την διαχείριση της εμβολιαστικής εκστρατείας στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, αναμένεται να ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών, όσοι βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας και το υγειονομικό προσωπικό. Παράλληλα τόνισε ότι το όριο ηλικίας, πάνω από το οποίο θα χορηγηθεί η 3η δόση στον ευρύτερο πληθυσμό, ενδέχεται να οριστεί στα 65 χρόνια.
Έως τώρα, στην Ιταλία έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστο μία δόση σκευασμάτων κατά του κορονοϊού το 82% του πληθυσμού άνω των 12 ετών.
«Απευθύνω και πάλι έκκληση υπέρ του εμβολιασμού σε όσους διστάζουν, τους ζητώ να μιλήσουν με τους γιατρούς τους, με το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, με όποιον έζησε τον πόνο που προκαλεί ο κορονοϊός», δήλωσε ο στρατηγός Φιλιουόλο.
Δείτε επίσης: Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά η Ιταλία! Σε έναν αγώνα-θρίλερ επικράτησε της Σλοβενίας στο βόλεϊ (vid)
- Δασικές πυρκαγιές στην Ισπανία και τη Γαλλία: Εντατικές προσπάθειες κατάσβεσης
- Σοκαριστική σύλληψη δύο ατόμων για εκρηκτικούς μηχανισμούς στη συγκέντρωση για τα Τέμπη
- Σοκ στο Ιράν: Οι ΗΠΑ πλήττουν το νησί Λαράκ και η Τεχεράνη διαψεύδει πυρηνικές δραστηριότητες
- Συνελήφθησαν δύο νεαροί με κάνναβη στα κεραμίδια δημοτικού σχολείου στον Εύοσμο
- Φιλ Φόντεν: Νέο συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι έως το 2030
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
