«Η διαπραγμάτευση με την Ρωσία βρίσκεται σε ανηφορικό δρόμο, παρά τα ανοίγματα του Ουκρανού προέδρου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Μολδαβία.
Σύμφωνα με τον Ντι Μάιο, «ο Ζελένσκι προχώρησε σε ξεκάθαρο άνοιγμα τόσο σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, όσο και στο εδαφικό θέμα της Κριμαίας και του Ντονμπάς, αλλά ο Πούτιν αποδεικνύει ότι δεν θέλει την ειρήνη».
Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισε παράλληλα ότι «πρόκειται για την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση Ντράγκι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον επαναπατρισμό Ιταλών πολιτών που βρίσκονται αποκλεισμένοι σε πόλεις της Ουκρανίας».
Δείτε επίσης: Μακρόν: Θα προσφέρει προστασία στην Ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα
- Μακρόν για ταραχές στη Γαλλία: «Ξένοι ηγέτες κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη της Γαλλίας»
- Σαουδική Αραβία: Νεκρός και οκτώ τραυματίες από την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Νταμάμ
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ελλάδα για το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν επαναδιατυπώνεται μέσω μονομερών αποφάσεων»
- Η Αθήνα και η Αττική ως προορισμός όλου του χρόνου – Το μήνυμα Κεφαλογιάννη από τη νέα καμπάνια της Περιφέρειας
- Τσάντες χιλιάδων ευρώ στα σκουπίδια: Γιατί οι οίκοι πολυτελείας καταστρέφουν όσα δεν πουλάνε;
![]()

