Κάγια Κάλας: Καθοριστική εβδομάδα για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Κάγια Κάλας: Καθοριστική εβδομάδα για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Η εβδομάδα που ξεκινάει στις Βρυξέλλες θα είναι «αποφασιστικής σημασίας» για την Ουκρανία και τη χρηματοδότηση του πολέμου της κατά της Ρωσίας, προειδοποίησε σήμερα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ.

Η Κάλας δήλωσε ότι «είναι μια πολύ σημαντική εβδομάδα» για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, κατά την οποία οι ηγέτες της ΕΕ οφείλουν να πάρουν μια απόφαση σε σύνοδο κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή, πριν από την έναρξη του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ διευκρίνισε ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα στους 27 ηγέτες των χωρών μελών του ευρωπαϊκού μπλοκ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία συνεχίζεται, αλλά, όπως σημείωσε, είναι «ολοένα και πιο δύσκολη».

Επιπλέον, η Κάλας ανέφερε ότι η κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς στην Ουκρανία «δεν θα είναι το τέλος του παιγνιδιού για τον (Βλαντίμιρ) Πούτιν».

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι, αν πάρει το Ντονμπάς, τότε το οχυρό θα έχει πέσει και σίγουρα θα προχωρήσουν, καταλαμβάνοντας όλη την Ουκρανία», σημείωσε η Κάλας σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους.

«Αν χαθεί η Ουκρανία, τότε κι άλλες περιοχές βρίσκονται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Το καθεστώς του Ντονμπάς, που περιλαμβάνει τις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, αναδύθηκε ως βασικό σημείο τριβής στις συνομιλίες για μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA/RAIGO PAJULA HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Loading

Play