Καλίν: «Ο Ερντογάν θα συζητήσει αύριο τον πόλεμο της Ουκρανίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν»

Την επιθυμία της Τουρκίας να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας θα εκφράσει και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν ανακοίνωσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα επικοινωνήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για συζητήσουν για την Ουκρανία, καθιστώντας για ακόμα μια φορά σαφές ότι η Άγκυρα φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των δύο πλευρών.

propoli

«Ο πρόεδρος Ερντογάν θα συζητήσει αύριο (Πέμπτη) τηλεφωνικά τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις διμερείς σχέσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν» είπε ο Καλίν.

«Αν και έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τον πόλεμο, ο πόλεμος συνεχίζεται. Το έργο μας συνεχίζεται. Ο πρόεδρός μας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για διαπραγματεύσεις για να αποτρέψουμε τον πόλεμο» τόνισε το «δεξί χέρι» του Ερντογάν.

«Ως χώρα που μπορεί να συνομιλήσει και με τις δύο πλευρές, η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο» πρόσθεσε.

«Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας είναι ένας πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Ας εργαστούμε μέσω ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων πριν πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι» τόνισε.

Δείτε επίσης: BBC: Προσγειώθηκε στη Λάρνακα και το τρίτο αεροσκάφος με Βρετανούς από το Σουδάν

Loading