Καναδάς: Έξι μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε βάλτο κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, βρέθηκαν νεκροί σε βάλτο κοντά στα σύνορα του Καναδά με τις ΗΠΑ, αφού προσπάθησαν να περάσουν παράτυπα στο αμερικανικό έδαφος, ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία.

Πρόκειται για δύο οικογένειες, η μία από την Ινδία και η άλλη από τη Ρουμανία.

propoli

Τα θύματα βρέθηκαν την Πέμπτη σε βαλτώδη περιοχή του ποταμού Σεντ Λόρενς, κοντά σε ένα πλοιάριο που είχε ανατραπεί και ανήκει σε έναν αγνοούμενο άνδρα της φυλής των αυτοχθόνων Ακουεσάσνε.

Αγνοείται επίσης η τύχη ενός παιδιού. «Η αστυνομία πιστεύει ότι ένα παιδί της ρουμανικής οικογένειας δεν έχει εντοπιστεί και θα συνεχίσουμε τις έρευνες. Πιστεύουμε ότι όλοι επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα στις ΗΠΑ από τον Καναδά», είπε η Λι-Αν Ο’Μπράιεν, η υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τα θύματα είναι πέντε ενήλικες και ένα παιδί ηλικίας κάτω των 3 ετών. Και τα δύο παιδιά «συνδέονται με την οικογένεια των Ρουμάνων» και είχαν καναδικά διαβατήρια, είπε η Ο’Μπράιεν.

Η αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής και τοξικολογικής εξέτασης που θα καθορίσει τα αίτια του θανάτου.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό συμφώνησαν να σταματήσουν τους αιτούντες άσυλο που επιχειρούν να περάσουν στον Καναδά από «ανεπίσημες» μεθοριακές διαβάσεις. Η απόφαση επικρίθηκε από ορισμένους που θεώρησαν ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα διακινδυνεύουν περισσότερο επιλέγοντας άλλα περάσματα.

Η αστυνομία του Ακουεσάσνε ωστόσο είπε ότι η συμφωνία με την οποία έκλεισε η ανεπίσημη διάβαση Ρόξαμ Ρόουντ στο Κεμπέκ δεν αποτέλεσε παράγοντα της τραγωδίας επειδή οι δύο οικογένειες προσπαθούσαν να φύγουν στις ΗΠΑ και όχι να έρθουν στον Καναδά.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Ρώσος πρεσβευτής διαψεύδει ότι η Ρωσία έχει απαγάγει παιδιά

Loading