Καταδίκη από τον πρόεδρο της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο για την επίθεση με πυραύλους εναντίον του Καράκας

Καταδίκη από τον πρόεδρο της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο για την επίθεση με πυραύλους εναντίον του Καράκας

Ο κολομβιανός πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο κατήγγειλε σήμερα μια επίθεση με «πυραύλους» εναντίον του Καράκας, καθώς ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας και ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για «επίθεση» των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Γενικός συναγερμός, επιτέθηκαν στη Βενεζουέλα», έγραψε στο λογαριασμό του στο X ο κολομβιανός πρόεδρος, ο οποίος είναι σύμμαχος του Μαδούρο.

Ο Πέτρο ζήτησε την «άμεση» σύγκληση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και του ΟΗΕ για να αποφανθούν σχετικά με τη «διεθνή νομιμότητα» αυτής της «επίθεσης» εναντίον της γειτονικής χώρας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ  EPA/CARLOS ORTEGA

Loading

Play