Κατάρ: Οι εμπλεκόμενοι ήταν υπό παρακολούθηση από τη βελγική Αστυνομία

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ, στην οποία εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή.

Αύριο το μεσημέρι πριν τη 13:00 ώρα Ελλάδας θα γίνουν ανακοινώσεις από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου για την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ, η οποία έχει «ταράξει τα νερά» όλης της Ευρώπης.

propoli

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή είναι υπό προσωρινή κράτηση και σύμφωνα με τη L’ Echo πέρασε τη νύχτα στο κελί.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, δεν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου, αλλά θα εκδοθεί ένα δελτίο Τύπου για την υπόθεση.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η Αστυνομία της χώρας χρησιμοποίησε σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Χθες το βράδυ οι Αρχές του Βελγίου έκαναν προσαγωγές και συλλήψεις εργαζομένων και ευρωβουλευτών μεταξύ των οποίων και η κ. Καϊλή.

Η έρευνα πριν τις συλλήψεις διήρκησε μήνες με τις εξελίξεις να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Σχετικά με την Εύα Καϊλή, το πρώτο ζήτημα σχετιζόταν με το αν είχε γίνει η προσαγωγή ή η σύλληψή της από την Αστυνομία, με τα ρεπορτάζ από το Βέλγιο να είναι αντικρουόμενα.

Σύμφωνα με το protothema.gr ο όρος «σύλληψη» στην παρούσα φάση δεν είναι ο ακριβής. Στο Βέλγιο η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται «κράτηση μέχρι την ακρόαση του υπόπτου».

Πρακτικά λοιπόν η κ. Καϊλή έχει στερηθεί την ελευθερία της μέχρις ότου να καταθέσει ως ύποπτη. Για να προχωρήσουν οι Αρχές στην επίσημη σύλληψή της, θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα από τον Εισαγγελέα μέσα σε 48 ώρες, ειδάλλως θα αφεθεί ελεύθερη.

Δείτε επίσης: Σύντροφος Καϊλή: «Από τότε που θα βρεθείς στο Κατάρ, δε θα είσαι ποτέ ο ίδιος» έγραψαν στο Instagram του

Loading