Καζακστάν: Αποχωρούν τα McDonald’s λόγω προβλημάτων εφοδιασμού

“Τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού που διαχειρίζεται η TOO Food Solutions KZ θα σταματήσουν να λειτουργούν με το εμπορικό σήμα McDonald’s στο Καζακστάν λόγω περιορισμών στον εφοδιασμό

Ανέφερε ο τοπικός δικαιοδόχος της σε ανακοίνωσή του σήμερα. Μια ημερομηνία για την επαναλειτουργία των χώρων με νέα ονομασία θα ανακοινωθεί σύντομα, ανέφερε.

propoli

Η μεγαλύτερη αλυσίδα fast-food στον κόσμο αποσύρει το σήμα κατατεθέν της, τις χρυσές αψίδες, από το κράτος των 20 εκατομμυρίων κατοίκων που συνορεύει με τη Ρωσία στα βόρεια, μετά από μόλις 6 χρόνια.

Αν και οι επιχειρήσεις του Καζακστάν δεν καλύπτονται από τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, η McDonald’s -η οποία εγκατέλειψε τη Ρωσία μετά την εισβολή- απαγόρευσε στον τοπικό δικαιοδόχο της να προμηθεύεται μπιφτέκια από Ρώσους προμηθευτές, δήλωσαν στο Bloomberg News άνθρωποι που γνωρίζουν την κατάσταση πριν ανακοινωθεί η απόφαση. Τα 24 εστιατόρια McDonald’s στο Καζακστάν ανέστειλαν τη λειτουργία τους τον Νοέμβριο, επικαλούμενα προβλήματα εφοδιασμού.

Η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να προμηθεύεται μπιφτέκια κρέατος από τοπικούς ή ευρωπαίους προμηθευτές, καθώς οι υψηλότερες τιμές και το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων για τη μεταφορά προμηθειών σε ολόκληρη τη χώρα θα σήμαινε τη λειτουργία των εστιατορίων με ζημία.

Η McDonald’s, της οποίας η άφιξη στη Σοβιετική Ένωση το 1990 έγινε σύμβολο του ανοίγματος της οικονομίας της χώρας και της στροφής της στον καπιταλισμό, πούλησε το χαρτοφυλάκιο της στη Ρωσία τον Μάιο. Στο αποκορύφωμά της πριν από την εισβολή, η McDonald’s διέθετε 853 εστιατόρια στη Ρωσία. Ο Alexander Govor, ο οποίος αγόρασε τα εστιατόρια από τη McDonald’s, τα επαναλειτούργησε με ένα νέο εμπορικό σήμα, το Vkusnoi Tochka, ή “Νόστιμο-Τελεία“.

Δείτε επίσης: Καζακστάν: Απελαύνει Ρώσο ταγματάρχη που εγκατέλειψε τη χώρα του λόγω του πολέμου

Loading