Τα εμβόλια έχουν περιορίσει την εξάπλωση του ιού
Άλλα τρία κρούσματα του ιού Έμπολα επιβεβαιώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό το περασμένο Σάββατο στην πόλη Μπένι όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, τα κρούσματα πλέον είναι πέντε μέσα σε δέκα μέρες. Οι τρεις από αυτούς μάλιστα που προσβλήθηκαν από τον ιό, δεν κατάφεραν να τον ξεπεράσουν και κατέληξαν. Ο λόγος για τον οποίο ενδέχεται να υπάρχουν «αναζωπυρώσεις» του ιού είναι οι λανθάνουσες λοιμώξεις που μπορεί να προκληθούν σε όσους έχουν επιζήσει.
Τα εμβόλια που έχουν κυκλοφορήσει, εμποδίζουν την εξάπλωση των κρουσμάτων. Την περασμένη εβδομάδα, έκαναν το εμβόλιο άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό, με εμβόλιο που παρασκευάστηκε από την Merck. Το άλλο εμβόλιο που έχει βγει, είναι της Johnson & Johnson.
Δείτε επίσης: ΑΡΣΙΣ: Μέσα σε 9 μήνες εντόπισε 294 παιδιά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Τα περισσότερα ασυνόδευτοι ανήλικοι
- General Motors: Στρατηγική αντιμετώπιση των δασμών ύψους 5 δισ. δολαρίων
- Μεξικό: Απορρίπτει η πρόεδρος την προσφορά του Τραμπ για αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων
- Αεροσκάφος Do It Yourself συντρίβεται σε κατοικημένη περιοχή της Καλιφόρνια
- Κολύμβηση: Η Νικόλ Παυλοπούλου καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. μικτή
- Νετανιάχου: Είναι ώρα το Κατάρ να σταματήσει να παίζει διπλό παιχνίδι
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr