Κίεβο: «Οι νέοι πύραυλοι από τις ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιηθούν για περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας»

Θα στοχοποιηθούν μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός του κατεχόμενου από τη Μόσχα ουκρανικού εδάφους,, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας

Δεν θα πλήξει περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας, με τα όπλα μακράς ακτίνας δράσης τα οποία της έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ υποσχέθηκε Ουκρανία. Θα στοχοποιήσει μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός του κατεχόμενου από τη Μόσχα ουκρανικού εδάφους, όπως δήλωσε σήμερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ.

propoli

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα πυραυλικού πλήγματος της Ουκρανίας έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να βοηθηθεί το Κίεβο στην απώθηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Λέμε πάντα στους συμμάχους μας επίσημα ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε όπλα που μας παραδόθηκαν από ξένους συμμάχους για να πλήξουμε περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας. Πλήττουμε μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός των προσωρινά κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών”, δήλωσε ο Ρεζνίκοφ στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Δείτε επίσης: Σειρήνες ηχούν στο Κίεβο πριν τη σύνοδο κορυφής Ουκρανίας – ΕΕ

Loading