Δεν προβλέπεται χαλάρωση μέτρων κατά της Covid-19 στην Κίνα
Κατά την επίσκεψή του στη νήσο Χαϊνάν, στο νότιο τμήμα της χώρας ο Σι Τζινπίνγκ ανέφερε πως η Κίνα δεν πρέπει να χαλαρώσει τα μέτρα έλεγχου και πρόληψης της COVID-19.
Τα σχόλιά του έγιναν γνωστά ενώ η οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, η Σανγκάη, κατέγραψε πάνω από 25.000 νέα κρούσματα κορονοϊού.
Οι τοπικές αρχές υφίστανται τεράστιες πιέσεις για να περιορίσουν τη μεγαλύτερη έξαρση της Covid στην Κίνα από τότε που εντοπίστηκε αρχικά ο ιός στην κινεζική πόλη Ουχάν στα τέλη του 2019.
Ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να συνεχίσει την αυστηρή πολιτική της «δυναμικής εκκαθάρισης της COVID», προσπαθώντας παράλληλα να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο των μέτρων της COVID στην οικονομία και την κοινωνία, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Επτά άνθρωποι «χάθηκαν» το τελευταίο 24ωρο στο Χάρκοβο
- Τριμερής Τουρκίας – Ιταλίας – Λιβύης στην Κωνσταντινούπολη με φόντο την αστάθεια και το μεταναστευτικό – Τι φοβάται η Ελλάδα
- Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδεικνύεται κορυφαίος παίκτης της Ανατολικής Περιφέρειας
- Θλάση για Ιωαννίδη, χάνει δύο κρίσιμα ματς με τη Σαχτάρ
- Σύλληψη γυναίκας για την υπόθεση του κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό σε παραλία στο Παλαιό Φάληρο
- Π. Φάληρο: Εντοπίστηκε η γυναίκα που μετέφερε το 3χρονο στο καρότσι – Αλγερινής καταγωγής, δεν μιλά ελληνικά