Η ανάμειξη μεθανίου με σκόνη άνθρακα προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη στο παράνομο ανθρακωρυχείο
Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη ένας τραυματίστηκε εξαιτίας δυστυχήματος σε παράνομο ανθρακωρυχείο στην Κολομβία, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Μεταλλείων και Ορυχείων (ANM).
Η Κολομβία κατατάσσεται πέμπτη παγκοσμίως στις εξαγωγές άνθρακα. Ωστόσο, από την κυβέρνηση δεν υπάρχει κάποιο αυστηρό πλαίσιο ελέγχου, με αποτέλεσμα περίπου το 60% των θανάτων ανθρακωρύχων ή μεταλλωρύχων σε δυστυχήματα φέτος να έχει καταγραφεί σε παράνομες εκμεταλλεύσεις.
🔹Explosión en mina de carbón dejó 11 mineros muertos en Boyacá.
— Noticias RCN (@NoticiasRCN) August 25, 2021
🔹A suspensiones y juicios verbales se enfrentarán funcionarios de MinTIC tras escándalo por contrato.
🔹Falcao regresa a la Selección Colombia.#LasTresDelDía en @NoticiasRCN pic.twitter.com/g7TncsRuL2
Το 2020, το κράτος των Άνδεων θρήνησε 171 νεκρούς εξαιτίας δυστυχημάτων σε μεταλλεία και ορυχεία, έναντι 82 την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Η εξόρυξη πετρελαίου, άνθρακα και μετάλλων φέρνει τα περισσότερα έσοδα από εξαγωγές στο κολομβιανό δημόσιο.
Η Κολομβία εξόρυξε πέρυσι 48,4 εκατομμύρια τόνους άνθρακα, έναντι 82,4 εκατ. το 2019, σύμφωνα με την ANM.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Μπάιντεν: «Πρέπει να αποσυρθούμε, απειλούμαστε από τρομοκρατική επίθεση του ISIS»
- Cisco Connect Greece 2025: Στιγμές και ευκαιρίες στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
- Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη με μηχανή στον Εύοσμο – Παραβίαζε φανάρια, έπεσε και συνελήφθη
- Επικυρώθηκε η τοποθέτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα
- Καληνύχτα, Κεμάλ
- Αντώνης Σαμαράς: Ηθικό έρεισμα στην εκταφή θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr